P5 STHLM gynnade nattklubb

13 april, 2017

GRN-beslut Sen kväll i P5 STHLM Musikliv fälls av Granskningsnämnden för att ha gynnat en nattklubb i Stockholm och kan få böta 25 000 kronor för överträdelsen.

I maj förra året besökte Sen kväll i P5 STHLM Musikliv en nattklubb i Stockholm för att intervjua nattklubbschefen och en dj. I inslaget fick nattklubbschefen berätta ingående om klubbens koncept, om nöjda kunder, och uppgav klubbens exakta adress. Klubbens namn nämndes totalt 20 gånger under den två timmar långa sändningen som varvades med nyheter och musik.

Granskningsnämnden anser att det finns utrymme för programföretagen att sända program från kommersiella miljöer, men att man i detta fall gått utöver vad som var motiverat av ett informations- eller underhållningsintresse och fäller därför programmet för otillbörligt gynnande av kommersiella intressen. GRN kommer att ansöka hos förvaltningsrätten att P5 STHLM påförs en särskild avgift om 25 000 kronor för överträdelsen.

GRN-beslut

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies