P4 Uppland blandade ihop företagsnamn

30 oktober, 2017

GRN-beslut Frias men kritiseras.

P4 Uppland sände i september förra året ett inslag om en utebliven etablering av ett kundcenter i Storfors i Värmland, där det framställdes som att det Uppsalabaserade företaget 24Money lurat Storfors kommun samt fått etableringshjälp av Arbetsförmedlingen och sedan avvecklats en månad efter uppstart.

Företaget som avvecklades hette dock Centurion och hade samma VD som 24Money. Näringslivschefen i Storfors kommun samt de personer som deltog i den kurs som bekostades av Arbetsförmedlingen hade uppfattat att företaget hette 24Money, bland annat eftersom kursintygen var utskrivna på 24Moneys logtypförsedda brevpapper.

Granskningsnämnden konstaterar att eftersom det var ett annat företag som avvecklades än det som uppgetts i inslagen, fanns det en klar brist i förhållande till kravet på saklighet, dock inte så allvarlig att inslaget stred mot kravet på saklighet. Inslaget frias men kritiseras eftersom GRN anser att det brister i förhållande till kravet på saklighet.

GRN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies