Över 80 tjänster bort på Hall Media

11 oktober, 2018

Fram till 2023 ska antalet tjänster på Hall Media minskas med ett 80-tal. Företaget räknar med att lösa besparingen utan uppsägningar.

I en artikel i Jönköpings-Posten beskriver Hall Medias vd Mats Tidstrand framtidsplanerna för koncernen, där bland andra Smålands-Tidningen, Jönköpings-Posten, Vetlanda-Posten, Falköpings Tidning, Västgöta-Bladet och Skaraborgs Läns Tidning ingår.

Mats Tidstrand ser en utveckling där intäkterna minskar i papperet. I dag är 80 procent av Hall Medias intäkter kopplat till papper och om fem år räknar han med att det kommer att handla om 50 procent.

En konsekvens av intäktsminskningen är att tidningarna behöver minska personalkostnaderna. Till P4 Jönköping säger Mats Tidstrand att det rör sig om ett 80-tal tjänster, men att han hoppas att ingen kommer att behöva varslas, utan att personer som går i pension istället inte kommer att ersättas.

”Vi har en ambition att lösa detta inom den ordinarie personalomsättningen”, säger Mats Tidstrand till P4 Jönköping.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies