Gå direkt till textinnehållet

Önskemålet till Bonnier: Satsa på lokaljournalistik

Att Konkurrensverket skulle godkänna Bonniers köp av Mittmedia kom inte som någon överraskning, men det var många som drog en lättnadens suck över att det inte drog ut på tiden.

– Vi hade ju fått höra att det var väntat, det var ju ingen som såg att det skulle finnas något hinder. Däremot var det nog många som tyckte att det var skönt att det inte behövde göras någon fördjupad prövning så att det tog längre tid, säger Johanna Hejdenberg, Mittmedias klubbordförande.

I februari blev det klart att Bonnier vunnit budgivningen på Mittmedia tillsammans med norska Amedia, och sedan dess har i stort sett alla redaktioner inom Mittmedia haft besök av representanter från Bonnier.

– De har inhämtat information om hur Mittmedia fungerar och om hur organisationen är uppbyggd. Men de har i princip uteslutande pratat med chefer, säger Johanna Hejdenberg.

Annons Annons

Fackklubben har haft ett möte med representanter i Stockholm.

– Jag vet ju att det är många medlemmar som också har synpunkter på hur Mittmedia fungerar. Man kan nog med säkerhet säga att våra medlemmars uppfattningar skiljer sig från chefernas syn i många delar.

Enligt Johanna Hejdenberg är hennes viktigaste uppgift nu att föra fram medlemmarnas uppfattning.

– Vi har uppmanat våra medlemmar att skicka in synpunkter och förbättringsförslag till oss som vi ska ta med oss. I första skedet ska vi se till att den här listan med punkter kommer till dem. Men vi vill väldigt gärna också presentera punkterna för dem. Vi hoppas naturligtvis på att vi kan få till ett möte och göra det.

Redaktionerna inom Mittmedia har haft besök från flera olika avdelningar inom Bonnier: redaktionella representanter och representanter från företagsmarknad, privatmarknad, IT och HR.

Det som de alla flesta medlemmar för fram som ett önskemål är att Bonnier ska våga satsa på den lokala journalistiken.

– Bonnier har ju sagt att man vill värna lokaljournalistiken men vi vet ju inte vad det betyder. Om jag ska säga något som medlemmarna verkligen vill trycka på så är det detta.

Fler avsnitt
Fler videos