FOTO: Rickard Kilström

Olov Carlsson får ny roll på Sveriges Radio

28 maj, 2020

Mångårige publishern Olov Carlsson går till Sveriges Radio, där han blir chef för hela den redaktionella produktionen.

Olov Carlsson har en rad chefsposter på bland annat Dagens Samhälle, SVT Nyheter och sport, TV4 Norrbotten och Länstidningen Södertälje bakom sig. Nu blir han biträdande programdirektör och chef för innehållsproduktionen på Sveriges Radio och kommer att ingå i SRs företagsledning och programenhetens ledningsgrupp.

– Det här är lite av ett drömjobb, min första riktiga anställning som journalist var på Radio Norrbotten, så lite känns det som en cirkel som sluts. Radiomediet har alltid legat mig varmt om hjärtat, och jag hoppas att jag med en bred erfarenhet från dagspress, tidskrifter, internet och tv, tillsammans med alla duktiga medarbetare på Sveriges Radio kan göra skillnad på ett positivt sätt, säger Carlsson i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av B Erixson tors, 2020-05-28 18:31
Alla vill till det numera skatteavgiftsfinansierade public service, särskilt om resten av branschen är krympande.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies