Gå direkt till textinnehållet

ÖKs och KKs öden avgörs i mitten av juni

Senast den 15 juni måste Örebro Kuriren skaffa fram nytt kapital för att fortsatt utgivning av den och systertidningen Karlskoga Kuriren ska räddas. Karlskoga Kuriren försattes den 23 april i likvidation av sin styrelse. Beslutet motiveras med att man vill säkra verksamheten vid Örebro Kuriren.Valet av lösning kommer sig av att Karlskoga Kuriren är beroende av Örebro Kuriren för sin överlevnad.

Senast den 15 juni måste Örebro Kuriren skaffa fram nytt kapital för att fortsatt utgivning av den och systertidningen Karlskoga Kuriren ska räddas.

Karlskoga Kuriren försattes den 23 april i likvidation av sin styrelse. Beslutet motiveras med att man vill säkra verksamheten vid Örebro Kuriren.

Valet av lösning kommer sig av att Karlskoga Kuriren är beroende av Örebro Kuriren för sin överlevnad.

Annons Annons

I och med likvidationen övertar en utifrån tillsatt person ansvaret för företagets skötsel medan man försöker rekonstruera ekonomin.

Senast den 15 juni måste man skaffa fram pengar till Örebro Kuriren om likvidationen för Karlskoga Kuriren ska kunna hävas.

Eva Palmér, tillförordnad VD på ÖK ville i slutet av förra veckan inte kommentera läget på annat sätt än att hon ser positivt på möjligheterna att få fram nytt kapital.

Facket är skeptiskt

Leif Jakobsson, ordförande i journalistklubben på Karlskoga Kuriren är mera skeptisk.

– Vi har genomgått liknande processer och är luttrade, säger han. Den här gången har vi inte ödet i vår egen hand.

Han syftar på en motsvarande situation 1996 då merparten av de anställda satsade 25 000 kronor var för att rädda tidningen. I dag ser han det som omöjligt att få personalen att skjuta till ytterligare pengar.

Karlskoga Kuriren har 27 anställda och Örebro Kuriren 15.

Kuriren i Karlskoga ägs till ena hälften av den lokala arbetarrörelsen, till den andra av en privatperson, Lars Sjöborg, som själv äger hela Örebro Kuriren.

hl@sjf.se

Fler avsnitt
Fler videos