”Offentlighetsprincipen inte mycket att ha”

16 oktober, 2014

Journalisten TV Ska vi skrota offentlighetsprincipen? Ekots Bo Göran Bodin som avslöjade Saudivapnen tillsammans med Daniel Öhman ställde sig frågan på ett seminarium som Journalisten anordnade tidigare i veckan.

På Journalistens seminarium om offentlighetsprincipen i måndags vittnade flera deltagare och föredragshållare om allvarliga och förvärrade problem med att myndigheter – och särskilt regeringen – struntar i grundlagen.

En demokratisk skandal, menade några. Men offentlighetsprincipen hade också många försvarare. Många myndigheter sköter sig och lämnar ut det de ska.

Arbetsförmedlingens chefsjurist Joanna Berlin uppmanade journalister att ha en dialog med tjänstemännen för att få ut rätt handlingar.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Journalisten TV

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies