FOTO: Tor Johnsson

”Oacceptabelt att regeringen dröjer med mediestöd”

3 april, 2020

DEBATT Journalistförbundets ordförande är kritisk till att regeringen ännu inte gett besked om huruvida medierna kan vänta sig ett extra stöd under den pågående coronakrisen som slår hårt mot branschen.

I en debattartikel i Journalisten konstaterar Ulrika Hyllert att det gått två veckor sedan stödpaketet till kultur- och idrotts-Sverige presenterades och då Journalistförbundet lämnade över en lista med åtgärdsförslag för att stötta svenska medier till kulturminister Amanda Lind.

”I vanliga fall är två veckor ingenting. I corona-tider är två veckor en evighet. Vi hoppas att det är bristen på adekvata verktyg som gör att det dröjer och inte att det saknas politisk vilja”, skriver Hyllert. 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies