FOTO: Tor Johnsson

Nytt tryckavtal ger jättebesparing för Stampen

17 augusti, 2021

Stampen Media har slutit nya tryckavtal för tidningarna som betyder att de sparar 40 miljoner kronor per år.

Avtalen med Borås Tidnings Tryckeri (Gota Media), Bold Printing Malmö (Bonnier) samt NWT Media i Karlstad börjar gälla när nuvarande avtal med V-TAB Landvetter löper ut 1 januari 2023.

Den årliga besparingen beräknas bli närmare 40 miljoner kronor, skriver de i ett pressmeddelande.

– De årliga besparingarna från 2023 på runt 40 miljoner kronor för tryckning av tidningarna gör att vi kan fortsätta att stärka vårt resultat även de kommande åren. Samtidigt förlänger vi papperstidningens livslängd och frigör resurser som vi kan lägga på journalistik och den fortsatta digitala transformationen, säger vd Johan Hansson i en kommentar.

Under 2020 ökade Stampen sina prenumerationsintäkter med 9 procent (56 miljoner). Enligt företagets egna siffror fortsätter de växa under årets första kvartal med 8 procent.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies