Gå direkt till textinnehållet

Nytt sparpaket på UNT

Kvällsredigeringen på Upsala Nya Tidning upphör och flyttas till Norrköping. Nio tjänster vill arbetsgivaren ta bort i samband med omorganisationen.

På måndagen inleddes en förhandling om att ta bort redigeringen från UNT och flytta delar av produktionen till ett redigeringsnav inom NTM-koncernen i Norrköping. Journalisten har tidigare berättat om NTMs planer på att centralisera koncernens redigering till Norrköping.

"Ansvaret för planering och produktion av tidningen kommer även i fortsättningen att ligga på UNT:s redaktion. Förändringen av organisationen handlar mer om att förändra arbetsflöden och rutiner inom UNT:s redaktion än att flytta redigering från Uppsala", säger redaktionschef Carl-Åke Eriksson.

”Vi är bestörta över förslaget. Förutom att man vill dra ner ytterligare på en redan väldigt slimmad redaktion, är vi oroliga över vad det kommer att innebära för kvaliteten när redigeringen försvinner. Från vår sida ser vi det som ett hot mot den starka lokala journalistiska röst som UNT är”, säger journalistklubbens ordförande Karolina Tolstav till UNT.

Fler avsnitt
Fler videos