Gå direkt till textinnehållet

DN erbjuder pengar för att lämna

Dagens Nyheter har gått ut med ett nytt omställningspaket med ett erbjudande om ett engångsbelopp motsvarande tio månadslöner, utan pensionsinsättning. En snabbhetspremie om 50 000 kronor erbjuds för de som bestämmer sig senast 15 december. DNs HR-chef Henrik Fontin uppger att det inte handlar om ett sparpaket. UPPDATERAD.

Det nya sparpaketet på DN är ospecificerat, det vill säga man har inte gått ut med hur många tjänster man vill ta bort. I stället handlar det om ett omställningspaket med kompetensväxling.

De som tackar ja får tio månadslöner, som dock inte är pensions- eller semestergrundande. I reda pengar motsvarar det alltså betydligt mindre än tio månadslöner.

Vid uppsägning är den längsta uppsägningstiden 14 månader enligt kollektivavtalet.

De som ansöker senast den 15 december får dessutom en ”snabbhetspremie” om 50 000 kronor. Då upphör anställningen den 31 januari 2014.

I erbjudandet ingår ett omställningsprogram om sex månader med ett omställningsföretag samt ekonomisk genomgång via Max Mathiessen.

– Vi har inga synpunkter på att arbetsgivaren vill ge pengar till personer som vill sluta. Men som avgångsvederlag betraktat är det lågt, och dessutom riskerar detta att sänka stämningen ytterligare på tidningen, säger Anders Forsström, ordförande i journalistklubben på Dagens Nyheter.

DNs HR-chef Henrik Fontin säger till Journalisten att det nya erbjudandet inte kan ses som en besparing.

– Det handlar inte om ett sparpaket utan ett omställningsprogram som syftar till kompetensväxling. Det är inget dramatiskt i detta utan det är ett helt naturligt led i vårt löpande arbete med att hålla organisationen flexibel. Det är inte kopplat till några uppsägningar eller besparingar, säger Henrik Fontin.

Ni har nyligen gått igenom ett stort sparpaket där de som sökte avgångsvederlag inte motsvarade den planerade besparingen. Vad är chansen att folk kommer att intressera sig för det här erbjudandet?
– Vi har fått signaler inom organisationen att det finns personer som vill gå vidare i karriären och undrar vad DN kan göra för dem. Vi vill hjälpa de medarbetare som funderar på att gå vidare för att de känner att DN inte passar dem längre, eller som av andra skäl vill göra någonting annat.

Kommer ni att nyanställa personer, och vilka nya kompetenser är det ni då letar efter?
– Det kan jag inte säga någonting om ännu. Branschen förändras snabbt, och vi ser till exempel nu en snabb förflyttning mot rörlig bild och datajournalistik. Vilka kompetenser som kommer att krävas på DN på sikt går inte att säga nu. Det kommer alltid att finnas ett behov av kompetensväxling, säger Henrik Fontin.

Fler avsnitt
Fler videos