Gå direkt till textinnehållet

Nytt riskkapitalbolag tar över Docu Nordic

Det svenska riskkapitalbolaget Segulah har sålt det svenska bolaget Docu Nordic, som bland annat ger ut 23 tidskriftstitlar, till det europeiska riskkapitalbolaget Stirling Square.

Det uppger Segulah i ett pressmeddelande. Segulah köpte Docu Nordic i augusti 2014.

Docu Nordic beskriver sin verksamhet som att man ”förädlar och säljer händelsebaserad business-to-businessinformation inom sektorerna bygg, fastighet, sjuk- och behandlingsvård”.

På Docu Nordics huvudkontor i Ljusdal producerar dotterbolaget Svenska Media Docu tidskrifter som bland annat vänder sig till byggbranschen och företag som hyr ut kommersiella lokaler, bland andra Byggfakta och VillaBladet. Man äger numera även prenumererade tidningar som Jaktjournalen, Allt om Flugfiske, Driva Eget och Härliga Hund.

Annons Annons

Mikael Sagström är VD och ansvarig utgivare för Svenska Media Docu.

Vad innebär ägarbytet för er?
– Ingenting, just nu. Business as usual. Jag har inte uppfattat någon oro hos medarbetarna. Det är skönt att det är klart, det sämsta läget är när man är inne i en försäljningsprocess och det varken är svart eller vitt, säger han.
 
Hur länge har det varit på gång?
– Att det skulle komma någonting på försommar eller tidig höst har vi vetat om ganska länge, men sedan vet man ju aldrig förrän det är klart.
 
Segulah hann bara äga er i tre år, hur ser du på det?
– Det är också något man vet, det brukar vara mellan tre och fem år. Vi har också trott att det skulle bli en liknande ägarstruktur vid en försäljning, så det här kommer inte som någon större överraskning för någon.
 
Innebär ägarbytet några nya sparkrav på er?
– Nej. Sådana kommer i så fall ur oss själva, det är inget några nya ägare behöver tala om för oss. Vi är så vana vid att driva det här med vinst och att det är det som gäller, säger Mikael Sagström.
 
36 personer jobbar redaktionellt i Svenska Media Docu.
 
Enligt Realtid innebär förvärvet Stirling Squares första bolagsköp i Sverige.
 
Läs mer om Svenska Media Docu och om att ägas av riskkapitalister i Journalistens granskning från maj 2017.
Fler avsnitt
Fler videos