Gå direkt till textinnehållet

Nytt avhopp från GPs ledarredaktion

Nu har den sista skribenten från ”gamla” GP-ledarredaktionen sagt upp sig. En rad inre stridigheter har rasat på redaktionen och nu väljer Malin Lernfeldt att sluta.

Journalisten har i en rad artiklar berättat om bråken på GPs ledarredaktion efter att nya ledarredaktören Alice Teodorescu tog över som chef. Maria Haldesten och Gert Gelotte har sagt upp sig i protest mot att tidningen byter politisk inriktning, nu slutar också Malin Lernfeldt.

Så här beskrev Gert Gelotte stämningen på redaktionen så sent som i mars.

”Den är jättedålig. Ledarredaktionen finns inte längre. Fredrik Tenfält har slutat med pension, jag slutar och Maria Haldesten jobbar nu på Hallands Nyheter. Malin Lernfelt är den enda som är formellt är kvar men hon är sjukskriven. I dag står redaktionen tom så när som på Alice”, sa Gelotte.

Annons Annons

Malin Lernfeldt vill inte gå in i detalj på varför hon slutar.

– Inte annat än att jag kände att det var dags att gå vidare och göra något nytt, skriver hon i ett sms till Journalisten.

Hon har fått ett nytt jobb som kommunikatör på Göteborgs Stadsmission men vill inte svara på om hon fått något avgångsvederlag från tidningen.

– Jag har inga ytterliggare kommentarer, skriver Lernfeldt.

Chefen Alice Teodorescu är fåordig när vi når henne via mejl. 

"Malin har gått vidare till en annan tjänst och jag önskar henne all lycka till i hennes nya gärning", skriver Teodorescu.

Men alla bråk på redaktionen måste väl ha spelat roll?

"Malin har sagt upp sig och påbörjar ett nytt jobb." svarar Teodorescu kort.

Fler avsnitt
Fler videos