Nyhetssajt expanderar med 40 journalister

9 december, 2016

24 Journalistik, med lokala nyhetssajter på flera orter i södra Sverige, tänker expandera rejält de kommande åren. ”Initialt växer vi med ett 40-tal journalisttjänster”, säger VD Jeanette Lindström.

24 Journalist grundades av VDn Jeanette Lindström 2014. Affärsidén är snabba och lokala nyheter, dygnet runt. Pengarna tjänas på annonser.

Den första sajten 24Kalmar.se startade för snart tre år sedan och sedan dess har företaget expanderat med sajter i Blekinge, Malmö, Nybro, Emmaboda, Bödasand och Kristianstad. Nu avser man fortsätta växa, till en början med sajter i Ystad, Trelleborg och Uppsala.

– Vi ser att Uppsala är en stor stad och att det finns plats för en spelare till, säger Jeanette Lindström.

Hur många journalister behöver ni rekrytera?
– Initialt ett 40-tal, på ett och ett halvt års tid. Det är från två journalister per sajt, och uppåt. Vi kommer också att jobba med en centraldesk från Kalmar.

Hur går ni med vinst nog att fortsätta expandera?
– Nyckelgrejen är att få rätt personal. Både i säljet och på reportersidan. Och vi är snabba och jobbar effektivt, det är en person per reportage som gäller. På säljsidan har vi personer med grym lokalkännedom och goda nätverk i det lokala näringslivet.

24 Journalistik har tidigare fått kritik för dåliga arbetsvillkor och saknat kollektivavtal. Men i somras tecknade företaget kollektivavtal med Journalistförbundet, och det gäller för samtliga nyhetssajter, enligt Jeanette Lindström.

Hur vill du kommentera den tidigare kritiken mot er personalpolitik?
– Vi har lyssnat på den och åtgärdat bristerna. Allt blir inte perfekt från början.

Taggar: 24 Journalistik

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies