FOTO: SvD

Nyhetspodd med ambition att bli morgonrutin

19 februari, 2021

Idag släpptes det första avsnittet av Svenska Dagbladets nyhetspodd Dagens Story, som är tänkt att vara en tidseffektiv daglig fördjupning av veckans viktigaste nyheter, enligt programledaren Annie Reuterskiöld.

– Meningen är att du helt enkelt ska få lite bättre koll på ett ämne i nyhetsflödet varje dag. Det ska handla om något som vi pratar om den här veckan, säger Annie Reuterskiöld.

Premiäravsnittet Alla fel om kärnkraften handlar om den infekterade energidebatten. Ämnena väljs efter lite olika kriterier. Om tidningen haft en stor granskning som fått brett genomslag kommer den att kunna ta plats i ett avsnitt.

– Då pratar vi med reportern som gjort granskningen och man kan få lite ”bakom kulisserna-information” också. Hur har granskningen gått till, vilka svårigheter har man stött på och så vidare. Ämnesurvalet görs av vår redaktion.

Vilka och hur många kommer att medverka i podden?

– Det kommer oftast att se ut som i dagens avsnitt, att en person, vanligen en SvD-reporter, svarar på frågor. Det är viktigt att kunna ge en så bra bakgrund och fördjupning som möjligt, så ibland kommer det att vara en expert vi pratar med. Våra reportrar fungerar ju också som experter. Det viktigast är att man känner att man lärt sig något nytt när man hört podden.

Podden produceras ungefär två dagar innan den läggs ut klockan 24 på kvällen.

– Tanken är att det ska kunna bli en morgonrutin att lyssna i 15 minuter och få lite snabb fördjupning.

Poddämnen på agendan framöver är till exempel Ryssland och det ryska vaccinet.

– Och lite om varför Esbjörn, 81, är Ebba Busch minsta problem. Vi har också haft en artikelserie om antidepressiva mediciner nyligen och det kommer en uppföljning på den som handlar om den ”nya generationen antidepressiva”.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies