Gå direkt till textinnehållet

Nya Tidningen Vision kommer nästa vecka

I morgon läggs Tidningen Visions sajt ner. Och på tisdag nästa vecka kommer den omgjorda papperstidningen Vision ut.

På fredag läggs sajten tidningenvision.se ner. De artiklar som funnits på sidan kommer att pekas över till vision.se, förbundet Visions hemsida, som Journalisten tidigare skrivit om. Ansvarig utgivare för vision.se blir chefen för förbundets kommunikationsavdelning.

På vision.se kommer det att finnas texter om yrkes- och omvärldsbevakning.

De reportrarna som tidigare jobbade för tidningenvision.se på ett rullande schema kommer nu att enbart jobba med det nya magasin som kommer till förbundets medlemmar på tisdag nästa vecka.

Från att tidigare ha varit en nyhetstidning i tabliodformat som gavs ut varannan vecka, har magasinet ett annat format och kommer ut med åtta nummer per år. Magasinet kommer inte att innehålla nyheter som tidigare, utan material som passar i ett magasin som fördjupande reportage, yrkesbevakning och egna granskningar.

– Den stora skillnaden är att det inte blir en nyhetstidning som det var tidigare. Däremot är det fortfarande en medlemstidning. Vi kommer att skriva om medlemmarnas arbetssituation och skildra deras vardag. Läsarna kommer att känna igen sig i nya Tidningen Vision, säger Susanne Blick, tillförordnad chefredaktör på Tidningen Vision.

Som Journalisten tidigare skrivit om ville fackförbundet inlemma tidningen i kommunikationsavdelningen, vilket ledde till protester från redaktionen, läsare och andra fackförbundstidningar. I april beslutade förbundet att låta utgivarskapet för förbundstidningen ligga kvar inom redaktionen, men tidningsredaktionen ska fortfarande vara underställd förbundets kommunikationsavdelning.

Fler avsnitt
Fler videos