Nya Tider får 1,7 miljoner i presstöd

2 oktober, 2013

Presstödsnämnden har beviljat den högerextrema tidningen Nya Tider ett driftstöd på 1,68 miljoner kronor.  

Vid sitt senaste möte beslutade presstödsnämnden att bevilja handelsbolaget AlternaMedia HB, som ger ut Nya Tider, ett driftstöd på 1,7 miljoner kronor för perioden januari 2013 till december 2013 och  210 000 kronor för perioden 20 november 2012  till 31 december 2012.

Nya Tider startades i november förra året av Vávra Suk i samband med att han hoppade av Nationaldemokraterna som han varit med och grundat.

Vávra Suk grundade även partiets tidning Nationell Idag som han var chefredaktör för mellan 2006 och 2012. För tre år sedan erhöll Nationell Idag presstöd. Tidningen beskrivs som främlingsfientlig och dess sajt har nyligen anmälts till JK för hets mot folkgrupp, för missaktning mot muslimer i ett kommentarsfält.

Kurdo Baksi har motsatt sig att presstöd ges till Nya Tider och har i Journalisten skrivit att ”Svenskt presstöd bör gå till tidningar som breddar vår horisont - absolut inte till tidningar som betraktar världen och människor med fördomsfulla ögon.”

 

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies