Nya oroligheter för journalister i Sydamerika

26 april, 2012

En välkänd programledare sköts till döds när han lämnade studion Maya TV i Honduras huvudstad Tegucigalpa i måndags. Det var det 21a journalistmordet i landet sedan juli 2009. I Peru dödades en advokat som lett utredningen av ett mord på en journalist förra året.

Programledaren från Honduras, Noel Alexander Valladares, dödades tillsammans med sin farbror och livvakt när deras bil hamnade i kraftig skotteld under måndagen. Det skriver International Press Institute. Valladares fru och medprogramledare, Nelly Yorleny Pavón, skadades i attacken. Hon berättar att förövarna bar ansiktsmasker.

Förra veckan dödades också den peruanske advokaten Luis Sánchez Colona. Han hade lett undersökningen av ett journalistmord som inträffade förra året. Colona uppges ha skjutits med sex skott utanför hans hem i staden Nuevo Chimbote, enligt International Freedom of Expression Exchange.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies