Nya Egmontcheferna på plats

26 augusti, 2021

FOTO: Johanna Dahl Egmonts nya chefer är på plats. Estelle Ejdeholm får titeln förlagschef och publisher för medieverksamheten i Stockholm.

Som Journalisten berättat stuvar mediekoncernen Egmont om i chefsleden samtidigt som man samordnar sina danska och svenska verksamheter.

Förre förlagsredaktören Johan Taubert slutade i våras och blir ny vd för Tidningsutgivarna. Med honom försvann också förlagsdirektörstiteln.

I stället blir den danska tidningen Hjemmets chefredaktör Marianne Gram ansvarig för tidskriftsverksamheten i både Danmark och i Malmö, där bland annat Hemmets Journal görs. I Stockholm får Estelle Ejdeholm, tidigare ansvarig för det svenska livstilssegmentet i Egmont, titeln förlagschef och publisher.

Några av Egmonts största livsstilstitlar är Vagabond, Café och Hus & Hem.

Nicolas Jändel blir förlagsredaktör för medieverksamheten i Stockholm, och ny chefredaktör för magasinen King och Café blir Joel Ågren.

Egmont Publishing bytte vid årsskiftet namn till Story House Egmont. Förutom medieverksamheten ryms där även e-handel och ”agencies”, det vill säga ägande i digitala kommunikationsbyråer.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies