Gå direkt till textinnehållet

Nya Egmontcheferna på plats

Egmonts nya chefer är på plats. Estelle Ejdeholm får titeln förlagschef och publisher för medieverksamheten i Stockholm.

Som Journalisten berättat stuvar mediekoncernen Egmont om i chefsleden samtidigt som man samordnar sina danska och svenska verksamheter.

Förre förlagsredaktören Johan Taubert slutade i våras och blir ny vd för Tidningsutgivarna. Med honom försvann också förlagsdirektörstiteln.

I stället blir den danska tidningen Hjemmets chefredaktör Marianne Gram ansvarig för tidskriftsverksamheten i både Danmark och i Malmö, där bland annat Hemmets Journal görs. I Stockholm får Estelle Ejdeholm, tidigare ansvarig för det svenska livstilssegmentet i Egmont, titeln förlagschef och publisher.

Några av Egmonts största livsstilstitlar är Vagabond, Café och Hus & Hem.

Nicolas Jändel blir förlagsredaktör för medieverksamheten i Stockholm, och ny chefredaktör för magasinen King och Café blir Joel Ågren.

Egmont Publishing bytte vid årsskiftet namn till Story House Egmont. Förutom medieverksamheten ryms där även e-handel och ”agencies”, det vill säga ägande i digitala kommunikationsbyråer.

Fler avsnitt
Fler videos