Ny funktion på Twitter ska stoppa trollen

12 augusti, 2020

Användarna kan välja vilka som ska få möjlighet att svara på en tweet.

I ett inlägg på Twitters blogg berättar Suzanne Xie, produktansvarig på Twitter, om den nya funktionen som har testats under våren. När den införs i veckan ska den som skriver en tweet kunna välja om alla ska kunna svara på den, eller bara ens följare, eller bara personer som taggats.

Enligt Xie har testanvändarna uppgett att de känner sig mer bekväma med den nya funktionen, och mer skyddade från robotar och hat. Hon hoppas att den nya svarskontrollen kan leda till mer meningsfulla diskussioner på Twitter.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Mats D ons, 2020-08-12 15:42
Jag läste inlägget av Suzanne Xie. Varför väljer ”Journalisten” att använda sig av orden ”stoppa trollen” i rubriken? Känns inte särskilt seriöst. Intressant dock att twitter på detta sätt vill låta människor ha ”safe spaces” mitt i offentliga rummet. Man kan då prata om varandra, men inte med varandra. Blir säkert jättebra... Förhoppningsvis startas snart någonting bättre än Twitter.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies