Ny debattsajt om integration

23 februari, 2011

Nystartade Sveriges Resurser är en debattsajt helt inriktad på integrationsfrågor.

- Även sverigedemokrater kan få medverka, det är till och med en poäng. Men syftet är framför allt att ta frågan ett steg vidare och diskutera lösningar snarare än problem, säger Amanda Björkman, som står bakom initiativet.

Amanda Björkman har med Sveriges Resurser startat en debattsajt för integrationsfrågor. Till vardags läser hon till civilekonom på Stockholm Universitet, men har känt att det har saknats en sådan här sajt.

- Ja, det finns ett behov, den diskussion som förts har varit väldigt centrerad kring problemen. Jag tycker att det är dags att ta det ett steg  vidare.

Vem tänker du ska skriva på sajten?

- Alla som vill leverera lösningar i integrationsdebatten och kan formulera dem.

Vilken risk finns det att sajten bara belägras av rasister?

- I ärlighetens namn är det vår största utmaning. Vi har gjort vad vi kan rent tekniskt för att se till att det inte blir så, och hoppas att det ska fungera. Jag håller tummarna, men visst finns det en risk.

Hur finansieras sajten?

- Med studiemedel! Budgeten är minimal och det här är i första hand mitt eget projekt, även om jag hoppas få in någon sponsor framöver. Men flera mentorer har gjort ideella insatser för att det här ska kunna komma igång. Jag har blivit generöst bemött med teknisk kunskap.

Hur högt i tak ska det vara - alltså hur kritisk kan man vara till invandring på sajten?

- Jag ser det som en poäng om även sverigedemokrater får vara med i debatten på sajten. Det får man se som en möjlighet att bemöta argumenten. Men sajten har samtidigt en viss värdegrund, och artiklar som inte tillför något nytt kommer vi inte att ta in.

Kommentarer

Det finns 6 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Johan mån, 2011-12-19 22:22
Intressant artikel, men snälla. Det heter sverigedemokrater med gemener. Det är bara partinamn som ska stavas med versaler. Jämför Sverige, men svensk. Stockholm, men stockholmare. Alltså Folkpartiet, folkpartist, Sverigedemokraterna, sverigedemokrat.
Inlagt av PO mån, 2011-12-19 22:22
Sverigeresurser.se vare utsatt för en attack i morse. Kolla om de fått bort trojanen innan ni, med oskyddad dator, går dit. Sidan anger f.ö. ingen ansvarig utgivare eller vem som är datortekniskt ansvarig.
Inlagt av Johan mån, 2011-12-19 22:22
Bra att ni har ändrat!
Inlagt av Andreas mån, 2011-12-19 22:22
Intressant ide.Dock så finns redan denna typ av diskussions- och debattforum sedan flera år på nätet och nu menar jag inte rasistiska sådana utan politiska forum.Sedan tycker jag att frågeställningen om att sverigedemokraterna är rasister är mycket tveksam.Jag har forskat om politiska ideologier och rörelser i några år och den fakta jag har om det partiet pekar inte åt det hållet,gällande dagens sammansättning.Däremot så finns det en grupp Sverigefientliga partier i riksdagen.
Inlagt av Martin Andersson mån, 2011-12-19 22:22
Vi kan diskutera lösningar när problemen erkännts och utretts. Till exempel har jag sett 50-talet artiklar om sveriges dåliga skolresultat men inte sett ordet “invandrare” eller “invandring” i något av dem. Om du inte vet var du står, hur skall du då kunna färdas någonstans?
Inlagt av Anne mån, 2011-12-19 22:22
Intressant med en “debatt”-site som ser andra åsikter som tekniska problem. Det känns lite tufft att någon vågar erkänna det.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Grävfonden

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies