NTM vill säga upp alla
fotografer i Östergötland

7 september, 2016

NTM-koncernen vill göra sig av med alla fotografer på tidningarna i Östergötland och lägga ner bildredaktionerna. Åtta tjänster berörs.

SVT Nyheter Öst rapporterar att NTM-koncernens tidningar i Östgöta Media ska göra sig av med samtliga fotografer. Det handlar om tre tjänster på Östgöta Correspondenten, tre på Norrköpings Tidningar, en på Motala Vadstena Tidning och en på Västerviks-Tidningen.

”Det här inte bra alls. Det kommer att underminera den lokala journalistiken. Förutom att jobben blir färre så är vi är oroliga för kvaliteten”, säger Calle Slättengren, ordförande i journalistklubben på Norrköpings Tidningar.

Tanken är att reportrar ska fotografera och filma i större utsträckning och att tidningarna ska förlita sig mer på frilansar.

”Vi gör det här för att stärka företaget inför framtiden”, säger Östgöta Medias publisher Lindberg till SVT Nyheter Öst.

Förhandling inleds om två veckor.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies