Gå direkt till textinnehållet

Norska Journalistförbundet lämnar inte IFJ

Norska Journalistförbundet skärper kritiken mot Internationella journalistfederationens president Jim Boumelha, men har beslutat att inte lämna federationen.

Efter en mycket het debatt under ett möte som norska Journalistförbundet beslutade att man inte hade något förtroende för presidenten Jim Boumelha. Budskapet ska förmedlas till Internationella journalistfederationens (IFJs) styrelse via ett brev, skriver norska Journalisten.

Det förekom förslag på att förbundet skulle lämna IFJ efter att det framförts skarp kritik om hur Jim Boumelha styr organisationen. Nu beslutade förbundet att fortfarande vara medlem i IFJ och räknar med att Boumelha håller sitt löfte att avgå som president i 2016.

”Vi har inget förtroende för Jim Boumelha som president. Men vi har fortfarande förtroende för IFJ som organisation. IFJ kommer att finnas kvar längre än Boumelha. Vi kommer att skicka ett brev till IFJs ledning och styrelse”, säger norska Journalistförbundets ordförande Thomas Spence till norska Journalisten.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos