Gå direkt till textinnehållet

Nordiska rådet skjuter till pengar till NJC

Nordisk Journalistcenter i Århus i Danmark kan drivas ett år till. Nordiska rådet har skjutit till en miljon danska kronor. Men mer pengar behövs.

Det var i våras som beskedet kom att Nordiska ministerrådet beslutat att från och med årsskiftet dra in stödet på 2,5 miljoner danska kronor till Nordisk Journalistcenter, NJC, som sedan 56 år tillbaka ordnat utbildningar för av nordiska journalister.

Vid Nordiska rådets möte i Oslo beslutades att skjuta till en miljon danska kronor, vilket räddar utbildningen i ett år. Men det räcker inte för att driva vidare verksamheten som kostar runt 2,5 miljoner om året.

”Det är goda nyheter att politikerna vill bevara NJC. Men det ekonomiska stödet har minskat från 2,5 miljoner danska kronor till en miljon. Vårt mål är att bidraget åter ska vara 2,5 miljoner. Det är bra att de nordiska politikerna nu är på det klara med vad de får ut av pengarna”, säger Nordisk Journalistcenters chef Steen K. Rasmussen.

Annons Annons

Nordiska rådet är de nordiska parlamentens samarbetsorgan. Nordiska ministerrådet är de nordiska regeringarnas samarbetsorgan.

Fler videos
Fler avsnitt