Nordfront raderar hets-kommentarer

22 juli, 2013

Den nazistiska sajten Nordfront har raderat de kommentarer som Justitiekanslern nu undersöker för hets mot folkgrupp och uppvigling. Det innebär att preskriptionstiden har börjat löpa.

Som Journalisten berättade häromveckan har JK inlett en förundersökning mot den nazistiska sajten Nordfront för hets mot folkgrupp och uppvigling i 14 läsarkommentarer. Kommentarerna härrör från tiden då Nordfront hade förhandsmodererade kommentarsfält. Nordfront har utgivarbevis och ansvarig utgivare är därför ansvarig för kommentarerna.

Nu har Nordfront valt att ta bort samtliga förhandsmodererade kommentarer från sajten, med följden att preskriptionstiden om sex månader har börjat löpa.

I ett brev till Justitiekansler Anna Skarhed uppmanar anmälaren, föreningen Juridikfronten, myndigheten att företa förundersökningen fort så att den ansvarige utgivaren inte undgår ansvar för hets mot folkgrupp genom raderingsförfarandet.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Julia Nilsson. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies