Gå direkt till textinnehållet

Niklas Svensson slutar twittra

Expressens Niklas Svensson tar en ”välbehövlig paus” från sociala medier. Han säger till Journalisten att han övervägt beslutet under längre tid.

Niklas Svensson är en verklig makthavare på Twitter med 122 000 följare och över 90 000 tweets. Han har under flera år toppat Medieakademins Twitterbarometer. Nu lägger han ned allt, Twitter, Facebook, Instagram, på obestämd tid.

”Jag har under en längre tid övervägt att pausa mitt privata engagemang i sociala medier, mest för att se hur det känns. Jag har varit extremt aktiv i över tio år, så det ska bli spännande. Men jag kommer naturligtvis att följa det som händer både på Twitter och Facebook – i jobbet. Och jag kommer att titta på mina vänners uppdateringar på Instagram”, skriver Niklas Svensson i ett mejl till Journalisten.

Du har tidigare sagt att det är nästan tjänstefel av en journalist att inte ha Twitter, vad tänker du om det i dag? Är det något som förändrats?
”Nej, det tycker jag fortfarande. Ett Twitterkonto bör varje journalist ha, framför allt för att se vad andra skriver och för att möjliggöra en direkt kommunikationsväg för läsare och tittare. Därför behåller jag också mina konton. Förr eller senare återvänder jag säkert i mer aktiv form, men först en välbehövlig privat paus, som jag hoppas ska innebära att jag får tid för en del annat", skriver Niklas Svensson.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos