Nent fälls för första gången

10 januari, 2022

GRN-fällning Efter att Nent Group har sänt från Storbritannien i mer än 20 år har man nu flyttat verksamheten till Sverige, och för första gången fällts av Granskningsnämnden. Detta efter att man sänt en långfilm där ett av annonsavbrotten strider mot bestämmelsen om när program får avbrytas för annonsering.

Det handlar om långfilmen Kingsman: The Golden Circle som avbröts mitt i en utdragen actionscen medan intensiv musik spelades samtidigt som ett slagsmål visades.

Nent uppger i sitt svar på anmälan att filmen har sänts 13 gånger på deras olika kanaler sedan februari 2020, inklusive fyra gånger under svensk jurisdiktion, utan klagomål.

Nämnden går dock på anmälarens linje och anser att mot bakgrund av att samma musik och scen fortsatte efter annonsavbrottet, så placerades avbrottet på ett sådant sätt att det avbröt ett pågående händelseförlopp. Sändningen strider därför mot bestämmelsen om när program får avbrytas för annonsering.

Mot bakgrund av att det är första gången som programföretaget fälls för att ha brutit mot bestämmelsen finner nämnden inte skäl att ansöka hos förvaltningsrätten om att Nent ska påföras någon särskild avgift.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRN-fällning

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies