NAs granskning visar
på fler textplagiat

30 augusti, 2012

Nerikes Allehanda har gjort en egen granskning av de krönikor som tidningens chef Katarina Ekspong skrivit i NA och funnit flera fall av textplagiat. Lena Larsson, VD för Promedia-koncernen, kallar agerandet "fullkomligt oacceptabelt".

Granskningen visar att Katarina Ekspong hämtat delar till sina krönikor från bland annat Chefen i Fokus och Medievärlden.

"Den här frågan har nu eskalerat i omfattning på ett sanslöst sätt, som är djupt olyckligt", säger Lena Larsson till NA.se. "Ett misstag kan man göra, men om samma sak sker vid flera tillfällen så är det ett mönster, och det är inte okej."

Som Journalisten tidigare berättat har Katarina Ekspong tagit time out och avsagt sig uppdraget som ansvarig utgivare för NA. Senare har hon även avsagt sig utgivarskapet för Motala Tidning och gratistidningen Örebroar´n. Tidigast på måndag kommer Promedias styrelse att fatta beslut om Katarina Ekspongs framtid som tidningschef, berättar Lena Larsson för NA.se.

Nils Funcke, expert på yttrandefrihetsfrågor, säger till NA.se att han inte kan påminna sig något annat "så flagrant fall och det är extra beklagligt eftersom det handlar om en journalist med utgivaransvar".

 

 

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies