Gå direkt till textinnehållet

NAs chefredaktör är inte rädd

Ulf Johansson, chefredaktör och ansvarig utgivare på Nerikes Allehanda, som tidigare mordhotats för att ha publicerat Lars Vilks Mohammed-karikatyr i NA, har förståelse för de danska tidningarnas manifestation. Men NA väntar med att göra en liknande svensk manifestation.

– Vi följer utvecklingen och ser vad som händer. Vi diskuterade på morgonmötet hur vi skulle göra, men som det ser ut nu kommer vi inte att publicera Muhammed-karikatyrer. I grunden tycker jag man ska vara försiktig med manifestationer i medier, säger han och fortsätter:

– Det är en dansk händelse och vi har förståelse för publiceringen i de danska tidningarna, med tanke på att det är en sådan extrem händelse att planera att mörda en människa. Det handlar om ett oerhört övergrepp. Men vi ser inte att det är någon koppling till NA.

Polisen tog igår kontakt med Ulf Johansson för att diskutera en eventuell hotsituation. Men enligt Ulf Johansson har man bedömt att situationen inte kräver utökad säkerhet.

– Jag känner mig inte rädd, men det är klart jag känner visst obehag efter det som hänt i Danmark. Jag skulle ljuga om jag sa något annat.

 

Läs mer: Sydsvenskan publicerar Muhammedteckning 

 Planerade mörda Muhammedtecknare

Fler avsnitt
Fler videos