Alexander Mahmoud, Josefin Sköld och Patrik Lundberg.

”My Vingren borde ha fått kredd från dag ett”

14 oktober, 2022

DEBATT DN-journalisterna bakom ”Barn till varje pris” anser att My Vingren har fått kredd för sitt arbete – men borde ha fått det tidigare.

Dagens Nyheter missade att ge kredd till frilansjournalisten My Vingrens researcharbete när artikelserien ”Barn till varje pris” publicerades förra året. Granskningen vann Stora journalistpriset och Guldspaden. Först i efterhand har hennes namn lagts till i anslutning till de artiklar där hennes research använts, och My Vingren menar att det inte varit tillräckligt.

I en debattartikel i Journalisten skriver Alexander Mahmoud, Josefin Sköld, Patrik Lundberg och Matilda E Hanson att My Vingren har fått kredd ”på samma sätt som vi skulle ha gjort om vi tog del av research från andra externa parter”, men att hon borde ha fått kredd från dag ett.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Årets groda 2022

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2022 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Annons: NTM söker sommarvikarier

Ansvarig utgivare: Julia Nilsson. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies