Gå direkt till textinnehållet

MTG öppnar utredningen mot den utpekade chefen

Internutredningen mot den chef på programföretaget MTG, som pekats ut för trakasserier och kränkningar, tas upp igen.

Journalisten har tidigare berättat om turbulensen på MTG där flera personer har anklagat en hög chef på redaktionen för mobbning och personpåhopp. MTG har utrett saken men kom då fram till att chefen får sitta kvar.

I gårdagens DN träder en tidigare medarbetare fram med en hemlig ljudinspelning från två veckor sedan där MTG Nordens VD Anders Jensen lovar att agera mot den utpekade chefen. Under mötet med Jensen återger medarbetaren bland annat hur chefen agerat när hon berättade att hon var gravid: ”När jag berättade om min tidiga graviditet i förtroende, frågade han om jag berättat för någon annan. När jag sa nej skrek han ut nyheten över redaktionen för att i samma sekund vända sig till mig "Så, nu vet alla", skriver DN.

Medarbetaren slog även larm om den berörda chefens beteende till företagets HR-avdelning men ingenting hände, då valde medarbetaren att säga upp sig.

Annons Annons

Anders Jensen säger till DN att han, efter att ha tagit del av vittnesmålen, konfronterade den aktuella chefen men att ”ord står mot ord”. Nu har MTG alltså öppnat upp utredningen mot den utpekade chefen igen. ”Jag har fått ny information i dag”, säger Anders Jensen, men vill inte utveckla vad för slags information det rör sig om.

Samtidigt som utredningen öppnas igen samlas fler anklagelser mot den utpekade chefen. För några dagar sedan skrev en annan tidigare profilerad reporter öppet på sin blogg om de trakasserier hon har upplevt från chefen innan hon lämnade företaget 2015.

Journalisten har sökt Anders Jensen som inte vill kommentera. MTGs presschef Jessica Sjöberg skriver i ett mejl till Journalisten att "eftersom vi kommer att titta på detta igen genom en extern utredning, kommer vi inte att kommentera ytterligare för närvarande".

Fler avsnitt
Fler videos