Den nya megadesken på VLTs redaktion slogs ut av matförgiftning. FOTO: Tor Johnsson

Mittmedias megadesk matförgiftad

25 april, 2017

På måndagen var det premiär för Mittmedias nya megadesk i Västerås för sju tidningar i Västmanland och Stockholmsregionen. Men under kickoffen för medarbetarna blev majoriteten matförgiftade och man tvingades ta in vikarier för de nya deskredaktörerna.

Journalisten berättade tidigare i april om den nya desk som ska serva sju av Mittmedias tidningar i Mellansverige med nyheter. Genom megadesken får alla titlarna bemanning dygnet runt sju dagar i veckan. På måndagen var det premiär för desken som är placerad på Vestmanlands Läns Tidnings redaktion i Västerås. Men en stor del av arbetsstyrkan var utslagen.

– Vi hade två kickoffer för de 17 medarbetarna i desken i slutet av förra veckan och företaget bjöd på lunch från samma restaurang. Nästan alla blev matförgiftade. Det har blivit en lite skakig start, berättar chefredaktören Daniel Nordström för Journalisten.

Efter helgen hade några av de förgiftade hämtat sig och kunde jobba på premiärdagen, men många var fortfarande för dåliga för att kunna arbeta och man tvingades ta in vikarier för att klara bemanningen.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.

Inlagt av Torsten tis, 2017-04-25 15:48
Restaurangens namn; "Restaurant Chernobyl", borde ha lett till tvivel om det var rätt ställe att ta maten ifrån. Just saying.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Julia Nilsson. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies