Mittmedias journalister får utgivarutbildning

7 september, 2015

Mittmedias alla 460 journalister får utbildning i utgivarskap för att kunna fatta publiceringsbeslut på nätet.

Mittmedias 460 journalister kommer under oktober och november att utbildas i utgivarfrågor av Tidningsutgivarnas chefsjurist Per Hultengård.

Avsikten är att höja kompetensen så att journalisterna kan fatta snabba publiceringsbeslut på digitala plattformar.

”I ett allt snabbare publiceringstempo ser vi behovet att vässa våra medarbetare i att fatta korrekta och övervägda publiceringsbeslut under tidspress. Vi gör samtidigt med utbildningen en stor satsning på livereportrar vid våra deskar, och ser till exempel att det finns behov att veta hur man agerar i snabba situationer, kring bildrättigheter i sociala medier, vem som äger ansvar för en publicering beroende på kanal, och grundläggande kunskaper kring pressetik, yttrandefrihet och integritet”, säger AnnaKarin Lith, redaktionell chef för Mittmedia i ett pressmeddelande.

”Behovet av grundläggande kompetens om yttrandefrihet och utgivarfrågor hos de redaktionella organisationerna ökar i en allt mer digital miljö. Fler behöver kunna mer, helt enkelt”, säger Per Hultengård, chefsjurist på TU i en kommentar.

Taggar: Mittmedia

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies