Daniel Nordström FOTO: Tor Johnsson

Mittmedia vill underlätta PO-anmälan

9 februari, 2018

Mittmedias sajter i Stockholm och Västmanland inför en knapp som gör det enklare för läsarna att anmäla text- och faktafel samt anmäla till PO.

På sin blogg skriver Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare för sajterna, att det görs för att förbättra för läsarna ”och för att visa att vi tar ansvar för publiceringarna och att det är viktigt att även det arbete vi gör granskas”.

Tidigare har exempelvis Expressen infört detta. Rent praktiskt länkas man direkt till Pressombudsmannen via knappen för anmälningar dit, och vill man anmäla text- och faktafel leder det till ett mejlformulär som går direkt till chefredaktören.

”De titlar jag är ansvarig för står upp för pressetiken och för våra publiceringar. Även vi som granskar ska också granskas. Det vill vi förstärka genom den funktion vi från och med nu inför på våra sajter”, skriver Daniel Nordström.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies