Mittmedia slopar
läsarkommentarer

29 december, 2015

FOTO: Tor Johnsson I dag har Mittmedia stängt ner kommentarsfälten till artiklarna på samtliga tidningars sajter. ”Läsarkommentarerna har spelat ut sin roll”, säger Daniel Nordström, chefredaktör för Arbetarbladet i Gävle.

Mittmedias utgivare har under en tid pratat om att stänga ner kommentarsfälten och fattade till sist ett gemensamt beslut.

- Det var inget enkelt beslut, säger Daniel Nordström till Journalisten. Jag tycker att dialogen med läsarna är viktig, men vi kände att det var dags att ta ett omtag och hitta på något annat.

Arbetarbladet har provat olika varianter för att försöka höja nivån i kommentarsfälten. Bland annat inloggning för att få kommentera artiklar och hårdare moderering av kommentarer.

- Men jag tycker inte att det har fungerat bra, säger Daniel Nordström. Vi har haft svårt att höja debattklimatet. Det är i princip samma människor som alltid kommenterar artiklar och många seriösa debattörer har dragit sig för att gå in och kommentera.

Arbetarbladet kommer att fortsätta vara aktiva i sociala medier och har planer på att ha flera chattar för att hålla dialogen med läsarna aktiv.

- Vi vill ju ha läsardialog, men läsarkommentarerna har spelat ut sin roll.

Sedan Daniel Nordström i ett blogginlägg berättat om att kommentarsfunktionen stängs har han fått flera negativa kommentarer på inlägget.

- Men jag har också fått positiva reaktioner.

Kommentarer

Det finns 3 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Sigvar Lingh tis, 2015-12-29 16:58
Andra inom media säger tvärtom. Men - har man avskedat nästan alla så finns ingen kvar som kan läsa och eventuellt moderera inlägg.
Inlagt av Rolf Krohna ons, 2015-12-30 04:40
Det känns väldigt tragiskt för överlevnaden av etablerade media och kommer med stor sannolikhet att främja tidningsdöden och ökas arbetslösheten bland journalisterna. Det absolut mest fundamentala i kunskap om affärer i en marknad med konkurrens är att man måste tillfredställa kunden, kundbelåtenhet. Samverkan med kunderna är fundamentalt för överlevnad, inte bara i media, men istället går man åt andra hållet, stänger dom ute. Visst är det ett problem med aktivister med politisk agenda, eller rena webb troll, som driver de mer seriösa på flykt, men att helt enkelt stänga ute alla kunder är knappast lösningen. En bättre lösning att prova vore att utnyttja tekniken och skapa olika trådar, spår, precis som på en sajt som Flashback. Man shuntar ut aktivister och troll på separata spår, och där kan dom hacka på varandra bäst som vill. Läsaren måste ju inte läsa allt då. Det känns tragiskt att svenska media ännu inte växt in i den nya teknologin utan lever kvar i ”pappers tänkandet” och inte tar tillvara möjligheterna. Rolf, korrespondent i Kina.
Inlagt av Carpe Diem tors, 2015-12-31 12:44
Ja, så har de allsmäktiga i tidningsbranschen tagit ännu ett steg för att tysta yttrandefriheten. Grattis, nu kommer bara "de rätta" åsikterna att komma fram. Tänk va skönt att inte få konkurrens!

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies