Mittmedia planerar
ny gemensam desk

1 mars, 2017

Mittmedia planerar en gemensam digital desk för tidningarna i Västmanland och i Stockholmsregionen. Chefredaktören Daniel Nordström vill inte i detalj berätta hur det kommer att påverka arbetet på tidningarna innan personal har informerats.

Mittmedia har skickat en förhandlingsframställan till Journalistförbundet om den nya desken.

– Vi håller nu på att informera personalen på de olika orterna. Jag vill få in synpunkter från personalen vad vi planerar innan jag kan gå ut med mer information. Om två veckor kan jag berätta mer, säger Daniel Nordström, ansvarig utgivare för Mittmedias tidningar i Västmanland och i Stockholmsregionen: Länstidningen Södertälje, Norrtelje Tidning och Nynäshamns-Posten.

Sedan tidigare har Mittmedias tidningar i Västmanland (VLT, Bärgslagsbladet/Arboda Tidning, Fagersta-Posten och Sala Allehanda) en gemensam digital desk som lägger ut artiklar på tidningarnas sajter sedan hösten förra året. Nyhetscheferna finns kvar på tidningarna som nyhetsvärderar men arbetet att lägga ut på sajterna sköts av den digitala desken.

Vad som nu Mittmedia planerar är att utöka den digitala desken med ytterligare tre tidningar.  

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.

Inlagt av Bula ons, 2017-03-01 16:02
Nej, det finns inga nyhetschefer kvar på Bärgslagsbladet, Fagersta-Posten och Sala Allehanda. Sedan i höstas har de en gemensam nyhetschef placerad på VLT.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet




Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies