Gå direkt till textinnehållet

Mittmedia inleder samarbete med 24 Journalistik

Mittmedia och 24 Journalistik inleder ett samarbete om bland annat sportjournalistik, opinionsmaterial och nattbevakning.

Mittmedia inleder ett testsamarbete med 24 Journalistik som har nyhetssajter på ett tiotal orter i södra Sverige. Parterna träffades i början av januari och har i ett första steg kommit överens om ett innehållsutbyte som bland annat handlar om sportmaterial, opinionsmaterial och nattbevakning.

”Vi insåg snabbt att vi har mycket gemensamt. Vi delar passionen för det lokala och ser den lokala journalistiken som en garant för demokratin. Dessutom visade det sig direkt att vi trivs i varandras sällskap”, säger Mittmedias VD Per Bowallius i en kommentar.

Under våren kommer parterna att inleda gemensamma tester med Mittmedias annonsplattform och ett samarbete gällande data- och innehållsplattformar. Det finns även planer på ett tekniksamarbete på live-TV-området.

”I grunden har vi samma tänk och samma tro på hur framtidens journalistik och mediabolag ska drivas. Vi ser att vi har många gemensamma projekt vi kan dra nytta av varandra, och vi tror på stora synergieffekter mellan oss”, säger 24 Journalistiks VD Jeanette Lindström.

Fler avsnitt
Fler videos