Mittmedia inför gemensam sport och redigeringsnav

17 februari, 2015

Mittmedias nya organisation Mittmedia föreslår att ett redigeringsnav ska skapas i Sundsvall, samtidigt som sporten får en gemensam redaktion. Hur många tjänster som försvinner i omorganisationen är ännu inte klart.

Förslaget är att redigeringsnavet i Sundsvall ska vara igång till april, för att ha en trygg produktion över sommaren. Förutom navet kan ett antal tjänster bli kvar i Östersund.

De enda sidor som inte ska redigeras i navet är insändare, familj och lokala plocksidor. Gratistidningar som i dag inte görs av gemensam redigering kommer att ingå i ett senare steg.

Tanken är att det ska finnas en printredaktör på varje huvudort, som är underställd utgivaren. Den personen kan planera flera titlar samt redigera själv i mån av tid. Andratidningarna får en egen printredaktör, av hänsyn till presstödsreglerna.

I det gemensamma redigeringsnavet föreslås en bemanning med totalt 33 tjänster:

  • En redigeringschef
  • Åtta kvällsredigerare
  • En redigerare av ledarsidor
  • Tolv dagredigerare
  • Elva printredaktörer - en på varje huvudort, två där det finns andratidningar

Samtidigt har Mittmedia för avsikt att skapa en gemensam sportredaktion under ledning av en övergripande sportchef samt två nyhetschefer.

Enligt förslaget ska de lokala sportredaktionerna ha fem medarbetare. Tanken är att de ska få ett tydligare lokalt bevakningsuppdrag samtidigt som de ska arbeta gemensamt och övergripande.

Den gemensamma sportdesken ska enligt förslaget bemannas av tre personer och placeras i Östersund. Deras uppdrag är att driva trafik digitalt.

Den gemensamma sportredaktionen kan enligt förslaget startas när den gemensamma redigeringen är på plats, då den gemensamma sporten inte ska redigera print.

Förhandling om de föreslagna organisationsförändringarna inleds den 25 februari.

Läs vår intervju med Mittmedias administrative redaktionschef Per Åhlin här.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Mittmedias nya organisation

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies