Misstänkt för mordet på Marinova gripen i Tyskland

10 oktober, 2018

En bulgarisk man ska ha gripits i Tyskland misstänkt för det brutala mordet på journalisten Viktoria Marinova. En presskonferens med premiärminister Bojko Borisov väntas bekräfta gripandet under onsdagsförmiddagen.

Deutsche Welle uppger att mannen ska vara mellan 20 och 30 år. Han ska enligt medieuppgifter ha lämnat Bulgarien i söndags för att besöka sin mamma som bor i Tyskland.

Uppgifter om gripandet kom sent på tisdagskvällen från den bulgariska nyhetssajten 168 Chasa.

Enligt uppgifter till Deutsche Welle kommer Bulgariens premiärminister Bojko Borisov att lämna fler detaljer kring gripandet på en presskonferens under onsdagsförmiddagen. Enligt läckta polisuppgifter ska Viktoria Marinovas mobiltelefon ha hittats i mannens lägenhet i Ruse i norra Bulgarien.

Journalisten och programledaren Viktoria Marinova hittades mördad i Ruse i lördags. Hon ska ha blivit våldtagen, misshandlad och strypt.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies