”Misstag att slänga ut kommunikatörer ur förbundet”

10 juni, 2021

DEBATT Det var ett misstag att slänga ut de offentliganställda kommunikatörerna ut Journalistförbundet, anser journalisten Anna-Mi Wendel.

Journalistförbundet begick ett misstag när det stängde ute kommunikatörer, skriver journalisten Anna-Mi Wendel i en debattartikel i Journalisten.

Förbundet borde ha haft inställningen att offentliganställda kommunikatörer var välkomna och krävt att de kan arbeta efter för journalister vedertagna riktlinjer som återfinns i de etiska spelreglerna och grundlagen, anser Wendel.

”Den inställningen tror jag hade hjälpt att motverka den situation som är i dag då det väller in kommunikatörer i offentlig förvaltning vilka saknar stöd i att inte bete sig som reklamanställda. Just nu är den yrkeskåren mer att betrakta som demokratins dödgrävare när de ensamma på täppan riskerar att bli en förlängd arm för osund maktutövning.”

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies