Här är Skaraborgs tingsrätts jämförelse mellan originalet och Mios replika på canvas. FOTO: Nick Brandt/Skaraborgs tingsrätt

Mio stal bild
– ställs nu inför rätta

17 februari, 2016

Möbelföretaget Mio producerade en tavla som var slående lik den världsberömda fotografen Nick Brandts kända elefantbild. Nu ställs företaget inför rätta. UPPDATERAD.

Det var i somras när Mio presenterade sin höstkollektion som flera personer reagerade på att en tavla i katalogen var mycket lik Nick Brandts berömda fotografi "Portrait of elephant on bare earth". Det skriver bland andra Skaraborgs Allehanda. P4 Skaraborg var först att berätta om nyheten.

Möbeljätten tog bort produkten ur sortimentet, men annonsen och katalogen fanns kvar. Nu stäms Mio, som har sitt säte i Tibro, i Skaraborgs tingsrätt.

Nick Brandt kräver 300 000 kronor i ersättning, vilket möbelföretaget bestrider. Han kräver också att den kommande domen publiceras på annonsplats i Dagens Nyheter och i Svenska Dagbladet.

Rättegången inleds på onsdag.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies