Miljonböter för TV 4

20 mars, 2012

GRN-beslut TV 4 ska betala en miljon kronor i särskild avgift för otillbörligt kommersiellt gynnande av filmen Göta Kanal 3. Det har förvaltningsrätten i Stockholm beslutat.

I december 2009 och januari 2010 sände TV 4 och Tv 4 Plus två olika långa program med titeln "Göta kanal 3 - bakom kulisserna". Totalt sändes de två programmen vid 76 tillfällen i kanalerna.

Granskningsnämnden för radio och TV fann för två år sedan att programmen stred mot bestämmelsen om otillbörligt kommersiellt gynnande och ansökte om att TV 4 ska åläggas att betala en särskild avgift om två miljoner kronor till staten.

Nu har förvaltningsrätten i Stockholm avgjort frågan. Domstolen delar Granskningsnämndens bedömning. Dock anser rätten att avgiften om två miljoner kronor är för högt och sätter ned beloppet till en miljon kronor.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRN-beslut

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies