Microsoft bryter källskyddet

27 mars, 2014

Microsoft tar sig rätten att gå igenom kunders privata e-post. Förra veckan röjde Microsoft en källa som använt hotmail i korrespondens med en bloggare. Källan greps av polis i Seattle, USA, och misstänks för industrispionage.

Det var i förra veckan som det avslöjades att Microsoft gått igenom en bloggares hotmailkonto i jakten på upplysningar om läckt information kring operativsystemet Windows 8. Undersökningen ledde till att en tidigare Microsoftanställd kunde gripas och åtalas, misstänkt för industrisabotage. Det skriver CNET.

Nu uppger Microsoft Sverige för Computer Sweden att företaget förbehåller sig rätten att läsa kundernas e-post även i Sverige ”i syfte att skydda företaget”, utan att gå via domstol.

”Man ber helt enkelt inte om ett domstolsbeslut för att titta i sin egen databas. Processen fungerar helt enkelt inte på det sättet att man ber om ett domstolsbeslut mot sig själv”, säger Microsoft Sveriges talesman i säkerhetsfrågor Daniel Akenine till Computer Sweden.

Google Sverige vill inte svara på Computer Swedens frågor hur de agerar i liknande frågor.

SVT håller på att byta e-postsystem till Microsoft, men enligt informationssäkerhetsansvarig ligger känslig information på SVTs interna servrar i stället för i molnet hos Microsoft.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies