Gå direkt till textinnehållet

Microsoft bryter källskyddet

Microsoft tar sig rätten att gå igenom kunders privata e-post. Förra veckan röjde Microsoft en källa som använt hotmail i korrespondens med en bloggare. Källan greps av polis i Seattle, USA, och misstänks för industrispionage.

Det var i förra veckan som det avslöjades att Microsoft gått igenom en bloggares hotmailkonto i jakten på upplysningar om läckt information kring operativsystemet Windows 8. Undersökningen ledde till att en tidigare Microsoftanställd kunde gripas och åtalas, misstänkt för industrisabotage. Det skriver CNET.

Nu uppger Microsoft Sverige för Computer Sweden att företaget förbehåller sig rätten att läsa kundernas e-post även i Sverige ”i syfte att skydda företaget”, utan att gå via domstol.

”Man ber helt enkelt inte om ett domstolsbeslut för att titta i sin egen databas. Processen fungerar helt enkelt inte på det sättet att man ber om ett domstolsbeslut mot sig själv”, säger Microsoft Sveriges talesman i säkerhetsfrågor Daniel Akenine till Computer Sweden.

Annons Annons

Google Sverige vill inte svara på Computer Swedens frågor hur de agerar i liknande frågor.

SVT håller på att byta e-postsystem till Microsoft, men enligt informationssäkerhetsansvarig ligger känslig information på SVTs interna servrar i stället för i molnet hos Microsoft.

Fler avsnitt
Fler videos