Mic Michaeli. FOTO: Linus Hallsenius

Mic Michaeli får radiopris som Årets Rookie

20 september, 2018

”Det gäller att göra sig en bild av att lyssnaren finns i rummet”, säger Mic Michaeli som får radioutmärkelsen Årets Rookie av Radioakademin.

Ikväll delar branschföreningen Radioakademin ut priset Guldörat i fem kategorier. Redan nu står det klart att priset Årets Rookie går till musikern och Europe-medlemmen Mic Michaeli som sedan cirka ett år tillbaka medverkar i radiokanalen Rockklassiker.

Just nu befinner han sig på turné i Storbritannien.

Grattis!
– Tack! Jag hade ingen aning om det här. Det är väldigt roligt och otroligt inspirerande.

Vad kännetecknar en bra radiopratare?
– Jag tror att det handlar om att ha lite närvaro och att man gör sig en bild av att lyssnaren finns i rummet. Det är lyssnaren som man pratar till och som man adresserar. I alla fall handlar det om det i vårt format i Rockklassiker.

Radioakademins hemsida kan du se samtliga nomineringar till Guldörat. Övriga vinnare tillkännages ikväll på Hard Rock Café i Stockholm.

Juryns motivering till priset: 

Det går att lära gamla hundar att sitta! Tack vare en enorm lyhördhet och en hunger att hela tiden lära sig mer har Mic Michaeli gjort ett lysande intåg i svensk radio och i allra högsta grad bidragit till Rockklassikers stora lyssnarökningar.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies