Mexikansk journalist skjuten till döds

1 november, 2021

Den mexikanske journalisten Alfredo Cardoso, som startade oberoende Dos Costas Magazine, har avlidit några dagar efter att han hittades skjuten i sin bil.

Det var i torsdags förra veckan som Cardoso kidnappades i sitt hem. Under fredagen hittades han skjuten med fem skott i sin bil. Nu har han alltså avlidit, skriver IFJ.

Under året har minst sju journalister mördats i landet enligt IFJ.

De senaste tjugå åren har minst 100 journalister mördats i landet, och bara en bråkdel av morden har klarats upp av myndigheterna.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies