Gå direkt till textinnehållet

Medier hanterar installationen som en krigszon

Krigskorrespondenter rycker in för att bevaka Joe Bidens installation idag. CPJ varnar för att våld kan riktas mot journalister på plats.

Under stormningen av Kapitolium den 6 januari attackerades flera journalister av Trumpanhängare. Säkerhetspådraget inför dagens installation av Joe Biden som USAs 46e president är massivt, och stora delar av Washington DC är avspärrat.

Medieföretagen som ska bevaka installationen har vidtagit åtgärder som normalt används i rapportering från krigszoner. Utrikeskorrespondenter med vana att bevaka våldsamma konflikter rycker in för att rapportera från installationen, rapporterar New York Times.

Committee to Protect Journalists (CPJ) varnar för att journalister kan bli måltavlor, och uppmanar medieföretag att vidta särskilda säkerhetsåtgärder. CPJs råd till journalister på plats är bland annat att inte bära nyckelband eller motsvarande runt halsen, att inte ha på sig svarta kläder eftersom svart förknippas med Antifa, eller kläder i lättantändligt material (nylon).

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos