Mattsson ny ordförande i Utgivarna

26 april, 2021

FOTO: Tor Johnsson Expressens förra chefredaktör tar över ordförandeposten i branschorganationen Utgivarna.

Thomas Mattsson, som också är tf vd i Tidningsutgivarna, valdes till ny ordförande vid Utgivarnas årsmöte. Mandatet sträcker sig över två år, enligt ett pressmeddelande.

”Det är ett viktigt uppdrag i en intensiv tid för mediebranschen. Två frågor står högst på agendan: EU:s förslag om digital lagstiftning och att samhället bättre än idag skyddar journalister från hot och hat”, säger Thomas Mattsson i en kommentar.

Hanna Stjärne, vd för SVT, Kerstin Neld, vd för Sveriges Tidskrifter, och Viveka Hansson, programdirektör på TV4, valdes till vice ordföranden. Alla ingår i styrelsepresidiet.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies