Mattsson dubbelanmäler Försäkringskassan

2 april, 2014

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson anmäler Försäkringskassan och dess säkerhetschef Torgny Collin till justitieombudsmannen, JO, och justitiekanslern, JK, för att myndigheten efterforskat källor.

Expressen har de senaste dagarna kommit med en rad avslöjanden om missförhållanden på Försäkringskassan, som dels vägrat svara på Expressens frågor, dels förnekat tidningens uppgifter.

I dag avslöjar Expressen också att en hög chef på Försäkringskassan i samtal med tjänstemän försöker ta reda på vem som lämnat uppgifter till tidningen.

Thomas Matsson anmäler myndigheten till JO och JK, som båda ska kontrollera att det offentliga Sverige och dess företrädare respekterar grundlagen.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten TV

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies