Gå direkt till textinnehållet

Mats Knutson: ”Löfven påminner om Reinfeldt”

Mats Knutson gjorde en av de första längre intervjuerna med den nye S-ledaren Stefan Löfven i SVT:s Agenda i söndags. Rättad

Hur kändes det?
– Det var jättekul. När jag intervjuar andra politiker vet jag ofta redan innan vad de kommer att svara. Jag vet till exempel på förhand vad Jan Björklund kommer att säga i en intervju om skolfrågor. Men med Löfven var det annorlunda. Han har inte varit lika aktiv i debatten, så jag var väldigt nyfiken på vad han hade att säga.

Fick du fram det du ville?
– Nej, det fick jag inte, han var väldigt defensiv. Han är uppenbart försiktig och han har valt en linje som är helt annorlunda den hans företrädare hade.

Verkar Stefan Löfven slipad i intervjusammanhang tycker du?
– Ja, det tycker jag i så måtto att han inte ville gå längre än såhär. Men det här var ju också hans första tunga politiska intervju så det kanske är tidigt att säga. Men klart är i alla fall att det är nya tider. Det är inga äventyrligheter längre utan istället mycket mer trygghet.

Annons Annons

Om du själv får förutspå, hur kommer det att gå för Stefan Löfven i debatter och intervjuer framöver?
– Fortsätter han så här klarar han sig nog, och han kan nog få Socialdemokraterna på fötter igen. Han är väldigt lugn och sansad, och på så sätt påminner han mycket om Fredrik Reinfeldt. Det kommer nog inte att bli de roligaste debatterna i framtiden dem emellan.

Fotnot: Den 4e februari gjorde Jesper Börjesson, programledare på TV4 Nyhetsmorgon,den första längre intervjun med den nyblivna partiledaren.

Fler avsnitt
Fler videos