Gå direkt till textinnehållet

Mathias Ståhle prisas av Advokatsamfundet

Mathias Ståhle, kriminalreporter på Eskilstuna-Kuriren, tilldelas Advokatsamfundets journalistpris.

Han får priset med motiveringen: ”Mathias Ståhle har under många år utmärkt sig som skicklig och orädd grävande reporter på Eskilstuna-Kuriren. Han har gjort flera uppmärksammade kriminaljournalistiska granskningar. Ståhle har också genomlyst politisk extremism, nu senast den främlingsfientliga organisationen Granskning Sverige. Mathias Ståhles arbete karakteriseras av mod, integritet och uthållighet. Ståhle besitter därtill en imponerande förmåga att resonera och samtala även med dem han synar allra tuffast.”

”Det är roligt att få pris. Det är ju en form av konkret tecken på uppskattning. Det kom lite som en blixt från en klar himmel”, säger Mathias Ståhle i ett pressmeddelande.

Mathias Ståhle har i sitt reportage Granskning Sverige bland annat kartlagt hur främlingsfientliga propagandacentraler trakasserar journalister.

Annons Annons

”Jag har så många kolleger som har råkat illa ut för det. Det var ett arbetsmiljöproblem på vår arbetsplats. Det var så organiserat som vi tyckte oss se, och graden av organisering var mycket högre än vanligt. Det förklarar varför vi valde att titta just på hoten som riktar sig mot journalister”, säger Mathias Ståhle.

Advokatsamfundets journalistpris ges till en journalist som på ett sakligt, engagerat och skickligt sätt har behandlat förhållanden inom rättsväsendets och rättssäkerhetens område. Prissumman är 25 000 kronor.

Fler avsnitt
Fler videos